978-630-6518-26-5 * APĂRAREA ANTIOXIDANTĂ ȊN BOLILE HEPATICE CRONICE – ACTUALITĂŢI BIOMEDICALE


Autori:  Mihaela BAȘA, Natalia ROȘOIU

Anul apariţiei: 2023

Nr. pagini: 308 pagini

ISBN:  978-630-6518-26-5

Biologie – medicină 

Disponibilitate: La cerere (100 lei)

Citește câteva pagini 

Despre carte: 
Lucrarea de față reprezintă o noutate prin evaluarea stresului oxidativ în hepatitele cronice și cirozele hepatice virale (B și C) și alcoolice.

Cartea s-a născut din necesitatea lărgirii orizontului în luarea deciziilor în scopul restabilirii echilibrului în celula hepatică supusă stresului oxidativ în contextul creșterii incidenței bolilor hepatice cronice.

Cartea include trei capitole în care sunt prezentate funcțiile ficatului, stresul oxidativ la nivelul ficatului și sistemele antioxidante cu rol protector, iar în capitolul 4, ultimul capitol, cu 4 subcapitole sunt prezentate studiile comparative ale diferiților analiṭi în hepatitele cronice și cirozele hepatice, respectiv partea analitică cu identificarea și cuantificarea prin metode standardizate a diferitelor componente din sânge și lichidul de ascită și o altă parte de interpretare a rezultatelor; la sfârșitul fiecărui subcapitol sunt concluziile rezultate din fiecare studiu comparativ, iar la sfârșitul capitolului 4 se găsesc concluziile finale.

Prin prisma datelor de laborator clinicianul poate aborda diagnosticul cu o acuratețe foarte mare și coordona schemele terapeutice ȋntr-un mod cât mai eficient. Stabilirea cât mai exactă a nivelului de degradare a constituenților celulari și subcelulari are o importanță deosebită în restabilirea echilibrului între mecanismele de sinteză a speciilor reactive de oxigen și cele antioxidante defensive printr-o conduită terapeutică eficientă în reducerea și chiar stoparea leziunilor oxidative.

Speram să venim ȋn ȋntâmpinarea specialiştilor atât prin partea analitică cât şi prin partea interpretativă a rezultatelor din contextul interacṭiunilor biochimice, lucrarea fiind un suport ȋn monitorizarea riguroasă a evoluṭiei afecṭiunilor hepatice cronice şi ȋn instituirea schemelor de tratament eficiente. Argumentul primordial al acestui demers publicistic este reprezentat de ameliorarea calităṭii şi salvarea vieṭii pacienṭilor critici.

Deasemenea sperăm ca lucrarea să fie utilă şi cercetătorilor din domeniul medical. Sugestiile cititorilor avizaṭi pot sta la baza unei noi ediṭii, lucrarea de faṭă fiind perfectibilă.

Autorii