TRATAT DE TEHNICĂ A MASAJULUI TERAPEUTIC VOL. I-II (ISBN 978-606-8371-82-5)


Autori: Anghel DIACONU

Anul apariţiei: 2013

Nr. pagini:581

ISBN:978-606-8371-82-5
978-606-8371-83-2 (vol. 1)
978-606-8371-84-9 (vol. 2)

Domeniu: Medicină

Disponibilitate:

Citește câteva pagini

Despre carte: „Tratatul de tehnicã a masajului terapeutic” este o monografie amplã și riguroasã (de aproximativ 560 de pagini), în care sunt prezentate, în detaliu, toate elementele necesare efectuãrii corecte a tehnicilor masajului terapeutic, de orice persoanã care dorește sã practice masajul (cursanți, elevi, studenți).
În partea introductivã a lucrãrii se face un scurt istoric al masajului, subliniindu-se atât vechimea metodei, cât și meritele în domeniu ale „pãrintelui” masajului modern, suedezul Per Henrik Link (din acest motiv, masajul terapeutic este cunoscut și sub denumirea de „masaj suedez”). În continuare sunt prezentate personalitãþile din țara noastrã care au contribuit la implementarea și pregãtirea specialiștilor în domeniu, cât și prin publicarea unor lucrãri de specialitate.
Tratatul cuprinde 4 capitole importante, de mari dimensiuni (îndeosebi Capitolul III).
Capitolul I prezintã criterii esențiale pentru selectarea persoanelor care doresc sã devinã maseuri, condiþiile și dotarea sãlii cât efectele masajului asupra țesuturilor și sistemelor.
Capitolul II cuprinde definiția și clasificarea masajului terapeutic dupã modul de efectuare, ordinea și tehnicile teoretice, practice și ilustrate, de efectuare a manevrelor masajului terapeutic (principale, complementare și proceduri complementare).
Capitolul IIl „Masajul terapeutic regional și zonal” este mult mai amplu (aproximativ 450 de pagini), descriind, în detaliu, aspecte referitoare la:
– afecțiuni contraindicate terapiei prin masaj;
– necesitatea respectãrii recomandãrilor generale pentru efectuarea corectã și eficientã a masajului terapeutic. Dacã acestea nu sunt luate în considerație, suferințele pacientului se pot amplifica;
– zonele și regiunile corpului supuse prelucrãrii prin masaj.
Capitolul IV „Masajul general” este o sintezã a masajului regional.