ANGAJAREA ȘI RĂSPUNDEREA MACROECONOMICĂ ÎN ROMÂNIA (ISBN 978-606-8371-67-2)


Autori: Prof. univ. dr. MARIUS BĂCESCU, Prof. univ. dr. ANGELICA BĂCESCU- CĂRBUNARU, Lector. univ. dr. MONICA CONDRUZ- BĂCESCU

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 195

ISBN: 978-606-8371-67-2

Domeniu: economie

Disponibilitate: La cerere

Citește câteva pagini

Despre carte: Există situaţii în viaţa unor oameni când, pentru a-şi împăca conştiinţa, trebuie să facă ceea ce împrejurările date îi impun să facă, chiar dacă nu ar fi vrut să ajungă în această postură. Pentru ca singura armă de care dispunem este condeiul, am considerat că este de datoria noastră să scriem această carte, care exprimă, pe de o parte, disperarea omului de ştiinţă în faţa a 22 ani de declin incredibil şi nemeritat al situaţiei economico-sociale a României, şi pe de altă parte, să exprime speranţa acestuia în oprirea urgentă a declinului şi revigorarea rapidă a întregii economii, la nivelul potenţialului uman şi material de care dispune.
Cartea se adresează, în primul rând, parlamentarilor şi guvernanţilor, indiferent de culoarea lor politică, precum şi tuturor funcţionarilor publici din această ţară. Cartea este adresată, în aceeaşi măsură, studenţilor din învăţământul economic, studenţilor ce studiază ştiinţele politice şi administrative, studenţilor de la facultăţile de drept, de sociologie sau de filosofie, precum şi tuturor celorlalţi studenţi de la cursurile de zi, la distanţă sau postuniversitare, interesaţi să înţeleagă raţiunea şi eficienţa actului de guvernare.
În sfârşit, cartea se adresează publicului larg, care este alegătorul guvernanţilor şi contribuabilul care asigură resursele pentru buna desfăşurare a actului de guvernare, public ce trebuie să facă din actul electoral un act conştient şi responsabil.