FABRICAŢIE ASISTATĂ ŞI PROGRAMAREA MUCN (ISBN 978-606-8371-40-5)


Autori:  Liviu MORAR, George ENCIU, Adrian POPESCU, Ioan ABRUDAN, Mircea NICOARA, Eugen CARATA

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 117

ISBN: 978-606-8371-14-6

Domeniu:  Curs universitar

Disponibilitate: La cerere

Citește câteva pagini

Despre carte:    Noul model de producţie este unul suprasimbolic şi diferă în mod dramatic de cel materialist, de masă. Aşa cum timpul este unul dintre cele mai importante resurse economice, chiar dacă nu se arată nicăieri în inventarele vreunei companii, el ramâne, efectiv, o resursă ascunsă. Noile cunoştinţe grăbesc lucrurile, ne conduc spre o economie de timp-real, instantanee şi substituie consumul de timp.

La ora actuală, pe plan mondial, concurenţa impune realizarea de produse noi în timp foarte scurt, micşorând timpul dintre cererea produsului şi livrarea lui pe piaţă.

Metodele şi mijloacele de producţie ale industriei mecanice sunt bulversate de prezenţa calculatoarelor, roboţilor, automatelor programabile, comenzilor numerice etc. După apariţia maşinilor-unelte cu comandă numerică, evoluţiile au fost în principal marcate de dezvoltarea într-un ritm accelerat a tehnicii de calcul, centrelor de prelucrare, tehnologiilor de grup, sistemelor DNC, senzorilor, tehnicilor de modelare geometrică şi procesare grafică a datelor, simulării, sistemelor CAD/CAM, sistemelor şi tehnicilor de diagnosticare, limbajelor de programare de înalt nivel, inteligenţei artificiale.