SISTEME DE MĂSURARE ŞI ACHIZIŢII DE DATE (ISBN978-606-8371-36-8)


Autori:  Marin SĂRĂCIN, Traian JURCA, Ciprian ŞORÂNDARU

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 86

ISBN: 978-606-8371-14-6

Domeniu:  Curs universitar

Disponibilitate: La cerere

Citește câteva pagini

Despre carte:    Este de la sine înţeles că în prezent ştiinţa şi tehnologia nu pot fi stăpânite fără mijloace de măsurare, metode de măsurare, sisteme de măsurare de la cele mai simple la cele mai complexe şi sisteme de achiziţii de date. În acest sens, ca o consecinţă, a apărut necesitatea obiectivă a elaborării unor lucrări având ca temă sistemele de măsurare şi sistemele de achiziţii de date.

În prezent, ştiinţa măsurărilor deschide drumul spre instrumentele cu interfaţă programabilă, plăci de achiziţie de date, tehnică de calcul. Astfel, la început de mileniu, tehnica măsurărilor a atins un nivel care poate peste câţiva ani, probabil vom putea spune “este de domeniul trecutului”, datorită progresului tehnic greu de stăpânit.

Nu se poate considera că această lucrare acoperă întregul domeniu al sistemelor de măsurare şi al sistemelor de achiziţii de date, scopul ei fiind acela al prezentării noţiunilor teoretice, a schemelor şi a relaţiilor matematice întrun mod cât mai simplu şi concis, constituind punctul de dezvoltare al unor sisteme de măsurare şi de achiziţii de date care utilizează tehnica de calcul.

Această carte contribuie la formarea continuă a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar profesional si tehnic şi se adresează tuturor celor care utilizând în mod curent sistemele de măsurare şi sistemele de achiziţii de date au nevoie de informaţii şi lămuriri noi în legătură cu un domeniu în plină accensiune.