ARHITECTURI DE REŢELE ŞI INTERNET (ISBN 978-606-8371-33-7)


Autori:  Dan GALAŢCHI, Teodor PETRESCU
Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 132

ISBN: 978-606-8371-33-7

Domeniu:  Curs universitar

Disponibilitate: La cerere

Citește câteva pagini

Despre carte:   În stadiul actual de dezvoltare a societăţii, lipsa de informaţii este un fapt de neconceput. Obţinerea sau transmiterea de informaţii a devenit o cerinţă firească, indiferent de situarea geografică a celor implicaţi. Dacă acum pare normal ca, oriunde te-ai afla, să poţi deschide calculatorul şi să te conectezi la orice sursă de informaţii de pe întinsul planetei, trebuie conştientizat, totuşi, efortul depus de specialişti pentru a realiza acest uriaş sistem de telecomunicaţii care a acoperit întreg globul.

La început a fost calculatorul. Din nevoia de colaborare între mai multe calculatoare a apărut reţeaua de calculatoare realizată la nivel de companie. Imediat a apărut nevoia de colaborare între companii. Pentru ca reţelele acestora să poată fi interconectate, trebuia să se asigure o compatibilitate. Astfel a apărut modelul de referinţă pentru interconectarea sistemelor deschise.

Acest curs se adresează acelora care, utilizând calculatorul şi Internetul sunt doritori să afle şi ceea ce se ascunde în spatele prizei de conectare la reţea.