SURSE REGENERABILE DE ENERGIE (ISBN 978-606-8371-22-1)


Autori:  Mircea GUŞĂ, Constantin IONESCU, Ioana IONEL, Bogdan POPA, Marcel ISTRATE, Victor CENUŞĂ

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 142

ISBN: 978-606-8371-22-1

Domeniu:  Curs universitar

Disponibilitate: La cerere

Citește câteva pagini

Despre carte:   De-a lungul istoriei, capacitatea omenirii de a trăi în armonie cu natura a depins de disponibilitatea energiei. Creșterea gradului de acces la sursele de energie existente în natură a fost posibilă datorită unor descoperiri științifice și tehnologice care au permis dezvoltarea societății umane prin creșterea productivității muncii si a calității vieții, chiar dacă aceasta s-a realizat cu mari deosebiri între diferitele zone ale planetei noastre.

Rămâne însă demonstrat faptul că schimbările majore în energetică cer mult timp și mari mijloace materiale și financiare, astfel că pentru nu se produce fracturi periculoase, înlocuirea tehnologiilor deficitare trebuie anticipată cât mai prudent.

După îndelungi studii și conferințe internaționale, a putut fi acceptată, la nivelul factorilor politici pe plan mondial, legătura directă dintre arderea combustibililor și încălzirea globală, astfel încât să se fundamenteze strategii de corectare a acestei tendințe. Sectorul energetic este primul chemat să aplice aceste strategii printr-o multitudine de metode prin care, fie să se diminueze emisiile de CO2 fie să fie treptat eliminate.

Reducerea emisiilor poluante este posibilă prin creșterea randamentului proceselor energetice bazate pe combustibili fosili, iar eliminarea lor prin tehnologii energetice fără carbon precum energetica nucleară și resursele regenerabile.