Autori: Anghel DIACONU
Anul apariţiei: 2014
Nr. pagini:759
ISBN:978-606-8371-92-4
978-606-8371-93-1 (vol. 1)
978-606-8371-94-8 (vol. 2)
Domeniu: Medicină
Disponibilitate:
Despre carte: „Manualul de tehnică a masajului terapeutic” a fost realizat de Anghel Diaconu și publicat de Editura Medicală ca primă apariție în domeniu în anul 2008. Lucrarea a fost atestată de Ministerul Educației Naționale, în anul 2010, cu ordinul nr. 5455 ca manual de studiu pentru școlile de specialitate la toate nivelele (tehnicieni, asistenți, studenți).
Ca urmare a solicitărilor specialiștilor, Editura Medicală a reeditat, în anul 2012, “Manualul de Tehnică a Masajului Terapeutic” ediția a lI-a, revizuită și adăugită. Academia Oamenilor de Știință din România a analizat lucrarea care, prin conținutul său, are valoare de “Tratat de tehnică a masajului terapeutic” și a aprobat editarea acesteia în anul 2013.
Ca urmarea a solicitării specialiștilor, tot în anul 2013 Editura Academiei Oamenilor de Știință din România a tipărit „Tratatul de tehnică a masajului terapeutic și kinetoterapia complementară”, ediția a II-a, revizuită și adăugită.
Această lucrare a fost distinsă cu premiul special al juriului, în cadrul concursului de carte „Gheorghe Ardeleanu”, organizat în data de 20 mai 2014, la Băile-Felix, județul Bihor. A.N.R. i-a acordat autorului acestei lucrări diploma de excelență, Liceul tehnologic special „Regina Elisabeta” și A.B.F.T.D.V.R. i-au acordat diplome de merite deosebite, de asemenea L.S.D.V. din Cluj-Napoca i-a acordat diplomă de excelență. „Tratatul de tehnică a masajului terapeutic și kinetoterapia complementară” este reeditat de Academia Oamenilor de Știință din România, în anul 2014, ediția a III-a, revizuită și adăugită.
La cererea membrilor Asociației Nevăzătorilor din România care se formează și se perfecționează în acest domeniu, se tipărește în braille, în anul 2014 “Manualul de tehnică a masajului terapeutic și kinetoterapia complementară” ediția a III-a, revizuită și adăugită.
„Tratatul” este o veritabilă monografie a artei masajului, procedură cu caracter terapeutic încă din antichitate. Vechimea practicării masajului este recunoscută și se datorează marelui coeficient de abordabilitate a acestei profesii bazată pe exercițiul curativ manual.
Monografia conține o metodologie implicită de aplicare a masajului terapeutic, incluzând contextul instituțional și organizațional al desfășurării profesiunii, condițiile optimale pentru succesul demersului terapeutic și criteriile de selectare și de pregătire necesare oricărei persoane care dorește să practice această artă a masajului.